Salsa Romesco
- 2 tomàquets grans madurs
- 2 nyores
- 1 ceba gran
- 3 alls
- 75 g. d'ametlles pelades
- 50 g. d'avellanes
- 50 g. de nous
- 2 llesques de pa
- 75 ml. d'oli d'oliva verge extra
- 20 ml. de vinagre de Xerès
- Sal
-
Poseu les nyores en aigua calenta durant uns 30 minuts, fins que estiguin totalment hidratades i reserveu-les.
-
Pelem la ceba, li fem uns talls superficials a la pell del tomàquet i els col·loquem al costat de les dents d'all al forn prèviament escalfat a 180 º C. Enfornem fins que les verdures estiguin rostides.
-
Mentre es cuinen les verdures, preparem la resta d'ingredients. Retirem les nyores de l'aigua, eliminem les llavors interiors i separem la carn interior.
-
Torrem les avellanes, ametlles i nous en una paella durant uns minuts i les retirem. Un cop cuinades les verdures, peleu els tomàquets i les dents d'all.
-
En un got de la batedora hi afegim la carn de les nyores, les avellanes, les nous, les ametlles, el pa trossejat i les verdures. Hi afegim un pessic de sal, el vinagre de Xerès i oli d'oliva verge extra.
- Triturem mentre anem incorporant la resta de l'oli fins a aconseguir una crema lligada i tan fina com sigui possible.
- Si ens queda una salsa massa espessa podem afegir una mica més d´oli d´oliva verge extra. Rectifiquem al gust amb un pessic de sal I ja estarà a punt per impressionar!