Pastís d'Albaricoque
Les fruites d'estiu donen molt de joc per incorporar als pastissos. Prova aquest sucosíssim pastís d'albercocs, un cop elaborat el farcit es cobreix amb la massa casolana i s'enforna tot.
Ingredients:
- 1 kg albercocs madurs
- 200 g de farina
- 250 g de mantega
- 100 g de sucre
- 1 ou
- Sal
Passos: 👨🏽🍳
- Neteja, pela els albercocs, i treu els ossos. Introdueix-los en un bol amb dues cullerades de sucre i deixa reposar 2-3 h. Després poseu-los al forn, preescalfat a 200 °C durant 10 mi deixar refredar.
- Barregeu la farina + ou + 150 g de mantega + 1 cullerada d'aigua tèbia i una mica de sal. Amassar fins que hi hagi una massa homogènia i reservar a la nevera.
- En una paella introdueix el sucre (100 g) i deixa que es caramel·litzi. Afegeix la mantega i remou. Introdueix la barreja en un motlle de pastís i posa a sobre els albercocs pressionats entre ells.
- Expandeix la massa sobre una superfície llisa enfarinada i amb l'ajuda d'un corró forma un cercle de la mida del pastís. Un cop feta posar-la a sobre dels albercocs doblegant els cantons.
- Introdueix-la al forn preescalfat a 180 °C i deixa-ho coure durant 30 min aprox. Retira el pastís i deixa-ho reposar uns 30 min. Només et faltarà treure-la del motlle i ja estarà preparada per servir!