Panellets de pinyons
Ingredients:
- Clara d'ou 125 gr
- Sucre 175 gr
- Farina d’ametlla 250 gr
- Patata o moniato
- Pinyons
- Ous
Preparació
Fer el Massapà:
- Bullim la patata o el moniato. La deixem refredar i a continuació, li treiem la pell i l’aixafem amb una forquilla. En un bol, ficarem la patata amb un rovelll d’ou i una mica de sucre i ho barregerem tot.
- En el mateix bol, li afegirem la farina d'ametlla i seguirem pastant fins que quedi tot homogeni i es pugui fer una bola. (la massa quedarà enganxosa però no tan com el començament)
- Un cop apunt tapem moltbé el bol amb peper film o un drap de cotó i el deixem reposar unes 24 hores aprox a temperatura ambient.
Fer els panellets de pinyons:
- Un cop passades les 24h, treurem la massa i comenárem a fer boletes petites.
- Batem 2 ous i el barregem amb els pinyons
- Arrebossem les boletes amb la barreja que acabem de fer i si cal ens ajudem de les mans perquè els pinyons quedin enganxats a les boletes.
- Els posem al forn amb un paper salfurat durant aprox 10 minuts a 200 graus i ja estaran a punt per servir.